dimarts, 5 de març de 2013

Pròpolis, l'antibiòtic natural

El pròpolis és una substància elaborada per les abelles i la utilitzen en els seus ruscs per a defensar-se de possibles bactèries, virus o fongs, per aquesta raó se li otorga la propietat d'un "antibiòtic" natural.
El pròpolis conté substàncies com flavonoids, resines, colorants, bàlsams, olis essencials (ja que prové dels arbres), polen... que li donen aquesta funció antisèptica.
Des de l'antiguitat s'ha utilitzat el pròpolis per a ferides o infeccions però també sabem que té altres i nombroses propietats:
- malalties de la pell: per a grans infectats, dermatitis, acné... que s'utilitzarà de forma tòpica segons s'aconselli.
- malalties respiratories: sobretot eficaç per a problemes de grip, faringitis, refredat comú, bronquitis..., que s'utilitzarà de forma interna amb gotes, xarops o comprimits segons convingui depenent la problemàtica.
- malalties de la boca: pot ser útil per al tractament de llagues bucals, caries, inflamació de les genives... i s'utilitzaran dentífrics o colutoris que continguin pròpolis.

Però també s'ha de tenir en compte que el pròpolis pot provocar reaccions al·lèrgiques. Per aquesta raó s'aconsella començar a prendre'l en petites dosis per veure la reacció del cos.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada