divendres, 22 de març de 2013

Sopes de frígola


S'aproxima Setmana Santa i per tant l'època en que es recullen les farigoles. Així que, aquí tenim la recepta de sopa de frógola. Lleugera, calenta i reconfortant, en aquesta època en que els canvis de temps ens porten refredats. 

Ingredients:
-          Unes branques de farigola seca
-          Pa sec
-          Tomata de penjar rostida
-          All tendre
-          Oli
-          Sal
-          Aigua

Preparació:
Escalfar l’aigua fins que bulli, afegir la frígola, remenar i apagar el foc. Deixar que s’infusioni durant 5 minuts.
A dins el plat disposarem els altres ingredients, el pa, la tomata ja rostida i els alls tendres.
Afegir la infusió de frígola (abans haurem tret les branques de frígola).
Per acabar afegim una mica d’oli d’oliva i una mica de sal.

S'ha tenir en compte que la recol·lecció de la farigola està prohibida al tractar-se una planta autòctona i veien que no creix en la quantitat que creixia antigament, així que s'ha de preservar el seu creixement. La solució és cultivar-la nosaltres mateixos o comprar-la en herbolaris on ja la trobarem seca i a punt per fer servir.