dimarts, 30 d’abril de 2013

Astènia Primaveral


Quan arriba la primavera ens sentim més cansats, sense ganes, de mal humor, més son, poca gana i podríem dir que tenim apatia generalitzada que ens acompanya durant tot el dia… els dies són més llargs, tenim dies de fred i dies de calor.
Tot i això, no hi ha cap malaltia que es pugui associar a l’arribada de la primavera però som molts els que, amb el canvi d’estació comencem a tenir una sèrie de signes i símptomes característics comuns.
Sembla ser que l’adaptació que fa el nostre cos al canvi d’horari, l’augment de les hores de llum, el canvi de temperatura i la pressió ambiental ens afecta a l’estat físic i mental.
La primavera és l’estació de la vida al carrer, de l’activitat a l’aire lliure, comencem a tenir al nostre abast una gran varietat de fruites i verdures, i podem aprofitar aquesta varietat por poder obtenir tota la energia necessària per passar aquest període estacional de cansament i apatia. Com sempre, s’aconsella portar una dieta equilibrada i variada, i amb tot el ventall de fruites i verdures que ens aporten vitamines, minerals, antioxidants... per combatre el cansament.

Exemple de menú primaveral
Esmorzar:       bol de maduixes + iogurt natural + 1 grapat de flocs de cereals
Mig matí:           entrepà de pernil dolç
                         cafè en llet semidesnatada
Dinar:        amanida variada amb germinats, brots tendres, raves...
                 cigrons estofats amb verdures
                 taronja
Berenar:           1 torrada de pa amb formatge tendre
                        poma
Sopar:       remenat d’ou amb alls tendres, espàrrecs i gambes
                 1 llesca de pa en tomàquet
                 iogurt natural