dimecres, 29 d’octubre de 2014

Panellets de cuscús i ametlles


Aquesta és una recepta diferent de fer els panellets. Per a aquella gent que vulgui innovar utilitzant ingredients molt i molt saludables.

Ingredients: (per a 20-25 panelles)
-          - 250g de cuscús blanc de blat o cuscús de panís i arròs
-          - 500ml de suc de poma natural, sense sucre ni fructosa
-          - 250g de cacau en pols pur, sense sucre afegit
-          - 250g d'ametlla en pols
-          - 250g de coco ratllat
-          - 15ml d'oli de coco verge
-          - 3-4 cullerades de melassa d'arròs o de blat
-          - sal marina fina

Elaboració:
-          - Diluir 4 cullerades de cacau i una mica de sal en el suc de poma. Afegir l'oli de coco i fer-ho bullir.
-          - Escampar els cuscús a dins el líquid bullent. Remenar, tapat i apartar del foc. Deixar-ho reposar 7 minuts tapat per a que el cuscús absorbeixi el líquid.
-          - Destapar i afegir la melassa i l'ametlla. Ha de quedar lleugerament humit, ni sec ni aigualit.
-          - Sense deixar que el cuscús es refredi començar a fer boles amb les mans. Arrebossar-ho amb coco ratllat o cacau en pols.
-          - Deixar refredar els panellets.

El valor nutricional d'aquests panellets és:


Energia
Kcal
Hidrats de carboni (g)
Proteïnes
(g)
Greixos
(g)
Panellet

200
20
4,4
12

Aquests panellets són una mica més calòrics però s'utilitzen ingredients molt naturals. A més, és tracta d'una forma alternativa de menjar panellets.


Font: http://www.etselquemenges.cat/receptes/cuinera-montse-vallory/panellets-dametlla-i-cuscus-amb-cacau-i-coco