Avui us volem fer arribar una recepta de panellets sense sucre. Utilitzarem la mateixa recepta que tenim publicada al bloc però canviarem el sucre per algun altre endolcidor.
Ingredients:
- - 500g
d’ametlla molta
- - 3
cullerades soperes de xarop d’agave
o 1 cullerada sopera (no massa
plena) d’stevia líquida
- - 100g
de moniato o patata bullida
- - 75g
de clares (2 clares d’ous mitjans)
- - 1
pell de llimona ratllada
Elaboració:
- - Un
cop bullit el moniato, triturar-lo i deixar-lo ben fi. Quan encara estigui
tebi, barrejar-lo l'agave o l'stevia i les clares d’ou. Afegir l’ametlla i treballar
la massa fins que estigui compacta.
- - Deixar
reposar la massa a la nevera durant 24hores.
-
Si voleu fer panellets de xocolata, cafè,
fruita confitada a l’interior, etc, abans de posar al forn haureu de dividir la
massa per poder afegir els ingredients que vulgueu a cada porció.
- - Per
coure’ls el forn ha d’estar calent, a 200ºC durant 10 minuts de cocció.
- - Per
cobrir els panellets amb altres ingredients com: coco, pinyons, trossos
d’ametlla... és millor que pinteu els panellets amb ou batut i així
s’enganxaran millor.
- - Sempre
és millor decorar els panellets quan ja estiguin freds.
Amb el canvi de
sucre per stevia, el valor nutricional del panellet canvia.
Energia
Kcal
|
Hidrats de carboni (g)
|
Proteïnes
(g)
|
Greixos
(g)
|
|
Panellet
|
60
|
1
|
2,1
|
5,4
|
Al eliminar el sucre,
també disminueix molt l’aport d’hidrats de carboni, fet molt important per a
aquelles persones diabètiques a les qui es recomana vigilar el seu consum.
Amb aquest canvi el valor calòric del panellet disminuirà. Els valors anteriors sempre fan referència a la massa base del panellet, si li afegim qualsevol ingredient decoratiu (pinyons, coco ratllat, fruita confitada, etc.) augmentarà l'aport energètic inicial.
1 panellet ens aportarà entre 80 i 100Kcal.
1 panellet ens aportarà entre 80 i 100Kcal.