dimarts, 20 de gener de 2015

Amanida temperada de bolets


A l'hivern, i més amb aquest fred, tots pensem en menjar plats calents com sopes, purés, guisats, etc. I molts cops deixem de banda les amanides. 
Com que el consum d'aliments crus és molt important sempre, aquí us proposem una idea d'amanida fent servir algun ingredient que el cuinarem i ens donarà un punt d'escalfor.
En aquest cas utilitzarem bolets. Ja que estem en una zona on podem anar a collir bolets i hi ha molta gent que desprès els fa en conserva o els congela, els podem aprofitar per a aquest plat.

Ingredients:
- 1/2 bossa d'amanida de brots tendres
- 4-5 tomàquets cherry
- 3-4 nous
- porro
- bolets variats: xampinyons, gírgoles, etc.
- vinagre de poma
- oli d'oliva verge extra
- sal del Himalaya

Preparació:
En aquests tipus d'amanides temperades és important preparar tots els ingredients vegetals freds i en últim moment cuinar els bolets. Els bolets els cuinarem saltats en una paella amb una mica d'oli d'oliva i porro, i ho afegirem a l'amanida just en el moment de servir.

Anime-us a menjar amanides a l'hivern