dijous, 23 de juliol de 2015

de "tupper": Amanida freda de bacallà i pebrots

Qui no ha anat a la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de platja us mostrarem unes quantes receptes de tupper per emportar. A més, volem fer valer una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la cultura de tupper.
No només utilitzem el tupper per anar a la platja, sinó també, si l’horari de la feina no ens permet dinar a casa, quan anem de picnic a la muntanya, quan estudiem a Barcelona i tornem cap a Amposta un divendres al migdia (tot i que el més típic és l'entrepà).
Així doncs, durant uns dies us anirem mostrant unes quantes receptes per a poder portar al tupper i menjar-les on sigui. Ben apetitoses.

Amanida freda de bacallà i pebrots



Ingredients (4 persones)
300g de bacallà desalat
2 dents d'all
1 ceba picada
2 pebrots vermells
4c/s de salsa de tomàquet casolana
4 patates petites
Olives negres
julivert, sal i oli d'oliva

Preparació:
Coure les patates al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem a rodanxes.
Al damunt posarem salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de tomàquet. No la courem, en cru.
Afegir pebrot escalivat a trossets.
Desprès posarem el bacallà dessalat i a trossos.
I al damunt de tot posarem trossos d’olives negres.
Ho acabarem amanint amb oli d’oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes aromàtiques.

Valor nutricional

Energia
266Kcal
Proteïnes
27g
Lípids
8g
Hidrats de carboni
21g
Fibra
3g
Sodi
1130mg
Calci
42mg
Fòsfor
167mg
Ferro
2,27mg

 Aquesta recepta la podriem considerar plat únic ja que ens aporta tot el que necessitem per a una menjada.
Si ens quedem en gana podem rematar l'àpat amb una mica de fruita de temporada, com per exemple, un préssec, 1-2 tallades de meló o síndra...