Qui no ha anat a
la platja amb el tupper a la bossa? Doncs be, com són dies de platja us
mostrarem unes quantes receptes de tupper per emportar. A més, volem fer valer
una alimentació saludable i apetitosa, que és perfectament compatible amb la
cultura de tupper.
No només
utilitzem el tupper per anar a la platja, sinó també, si l’horari de la feina
no ens permet dinar a casa, quan anem de picnic a la muntanya, quan estudiem a
Barcelona i tornem cap a Amposta un divendres al migdia (tot i que el més típic
és l'entrepà).
Així doncs,
durant uns dies us anirem mostrant unes quantes receptes per a poder portar al
tupper i menjar-les on sigui. Ben apetitoses.
Amanida freda de bacallà i pebrots
Ingredients (4 persones)
300g de bacallà
desalat
2 dents d'all
1 ceba picada
2 pebrots
vermells
4c/s de salsa de
tomàquet casolana
4 patates petites
Olives negres
julivert, sal i
oli d'oliva
Preparació:
Coure les patates
al microones o bullides. Millor senceres i desprès, per a servir, ja les farem
a rodanxes.
Al damunt posarem
salsa de tomàquet casolana. Amb tomàquet embotellats de casa farem salsa de
tomàquet. No la courem, en cru.
Afegir pebrot
escalivat a trossets.
Desprès posarem
el bacallà dessalat i a trossos.
I al damunt de
tot posarem trossos d’olives negres.
Ho acabarem
amanint amb oli d’oliva i, si es vol, amb julivert picat o altres herbes
aromàtiques.
Valor nutricional
Energia
|
266Kcal
|
Proteïnes
|
27g
|
Lípids
|
8g
|
Hidrats de carboni
|
21g
|
Fibra
|
3g
|
Sodi
|
1130mg
|
Calci
|
42mg
|
Fòsfor
|
167mg
|
Ferro
|
2,27mg
|
Aquesta recepta la podriem considerar plat únic ja que ens aporta tot el que necessitem per a una menjada.
Si ens quedem en gana podem rematar l'àpat amb una mica de fruita de temporada, com per exemple, un préssec, 1-2 tallades de meló o síndra...