dijous, 24 de setembre de 2015

10 consells per recuperar el pes guanyat desprès d'unes vacances (part 2)

Seguim amb els consells de post anterior. 

6. Motiva't.
              No pensar en que estem fent un sacrifici sinó una inversió de salut és la clau per tenir èxit en una bona alimentació. Motiva't, fixa't en les millores que es produeixen en el teu cos quan t'alimentes be. Et trobes millor físicament, et sents més lleuger, tens més energia, no et costa fer les digestions, pots dormir millor... són alguns dels beneficis que pots apreciar.


7. Fer exercici físic.
              L'exercici físic és una peça clau per a tenir un estil de vida saludable i sentir-te bé físicament. A més ajuda a millorar moltes de les malalties metabòliques més comuns com: diabetis, colesterol, sobrepès...
              L'activitat física regular que millor t'anirà és aquella que t'agrada, tant pot ser el ball, com caminar, anar en bicicleta, natació, ioga, anar al gimnàs, etc. Si practiques esport per obligació duraràs poc i et cansaràs. Busca algú amb qui practicar i sent com millor el teu humor i estat anímic.

8. Beu aigua.
              Sempre s'aconsella beure aproximadament 1,5 litres d'aigua al dia però molts cops ens és difícil de complir, o perquè no tenim set o perquè no ens agrada l'aigua o perquè no tenim costum. Què podem fer?
              - podem tenir una ampolla d'aigua a prop i anar bevent durant el dia mentre treballem, o anem a comprar o estem a casa..
              - podem organitzar una pauta de beguda repartint els gots d'aigua que ens veurem en moment puntuals del dia, per exemple, 1 al moment d'aixecar-te de dormir, 1 a mig matí, 1 abans de dinar...
              - podem canviar incorporar begudes que ens facin consumir aigua de forma còmoda, per exemple, infusions, sucs de fruita natural...

9. Durant una temporada, evita celebracions.
              Passats aquests mesos d'estiu el millor és evitar les celebracions. Durant poques setmanes intenta no tenir menjades copioses. Si tens alguna celebració en el que hi ha menjar intenta moderar la menjada demanant un primer d'amanida o verdura a la brasa o escalivada..., un segon de peix o carn poc grassa que estigui cuit amb poc oli (a la planxa o al forn) i un postres de fruita o poc elaborat (quallada o iogurt...).

10. Descansa i dorm suficient.
              Aquelles persones que dormen be a la nit i les hores suficients, al dia següent es troben de més bon humor, descansades, amb energia, i això fa que puguem afrontar el dia de forma positiva. Aquelles persones que dormen malament o poques hores, al dia següent estan de més mal humor, irritables i pot fer que relacionin un moment de plaer i d'alliberament amb aquell aliment que tant els agrada i que potser no és tant saludable.


Animeus a canviar la vostra vida.


Salut i bons aliments.