El cuscús és un plat tradicional àrab fet a base de sèmola de blat, que preparat en forma d’amanida és molt refrescant. 
La sèmola de blat ens aporta l’energia necessària per afrontar el dia, i ens carrega de vitamines i minerals els vegetals que l’acompanyen. 


Ingredients (4 persones)

150g de cuscús
Formatge feta
150ml d’aigua
1 pepino mitjà o
50g de cogombrets
1 ceba mitjana
Tomàquets cherry
Olives verdes i
negres
Blat de moro en
conserva
Fulles de menta o
herba bona
Suc de llimona
Oli d’oliva i sal
Preparació:

Posar a escalfar
l’aigua en una cassola amb una mica de sal i oli d’oliva i tapar-la. Quan
comenci a bullir, aparta la cassola del foc i afegeix l’aigua a un bol on
estarà el cuscús. Remoure una mica mentre s’afegeix l’aigua, tapar-ho i deixar
reposar durant 5 minuts. 1 part de cuscús per 2 d’aigua o de brou.
Netejar i tallar
el cogombre a quadradets. El mateix farem amb la ceba.
Quan ja hagin
passat els 5 minuts, afegir una mica d’oli d’oliva al cuscús i remoure.
Afegir-li el cogombre i la ceba tallats. Afegir també els tomàquets cherry, les
olives negres i verdes tallades. Afegir el blat de moro i la herba bona.
Amanir-ho amb sal
i el suc de llimona, amb una mica d’oli d’oliva i mesclar-ho tot bé.
Es pot servir al
moment o posar-la a la nevera abans per a que es refredi.
Valor nutricional 

Energia
292 Kcal
Proteïnes
10,9 g
Lípids
13,2 g
Hidrats de carboni
32,2 g
Fibra
3,15 g
Sodi
414 mg
Calci
167 mg
Fòsfor
289 mg
Ferro
1 mg


Deixa una resposta