Dins de totes les propietats que ens proporciona la carxofa com a aliment hem de ser conscients que es tracta d’un aliment que forma part d’una dieta, concretament de la nostra volguda i reconeguda Dieta Mediterrània.

Per fer una mica de memòria, hem de recordar que la Dieta Mediterrània és un tipus d’alimentació i un conjunt d’actes socials recolzada per tot el món pels seus beneficis entorn a la salut. Les característiques de la Dieta Mediterrània es basen en un elevat consum de fruites i verdures, llegums, cereals, per un consum moderat d’aliments d’origen animal, de la utilització d’oli d’oliva, un consum moderat de vi, beure abundant aigua, eliminar o reduir el consums d’aliments rics en sucre… , juntament a la realització d’exercici físic freqüent i essencialment a la relació social de les menjades. L’acte de menjar no es tracta d’un fet basat únicament en alimentar-se sinó en el plaer de compartir les menjades amb els nostres amics i familiars.

Però a més d’aquestes característiques de la Dieta Mediterrània, la més important relacionada en el consum de la carxofa és el fet que la DM basa el consum d’aliments segons la època de l’any de cultiu. Perquè en aquest moment tot el que consumim estarà en el seu millor moment de maduració, de quantitat i qualitat de nutrients, al millor preu i tindrà el millor sabor.

És a principis de l’hivern que podem trobar les primeres carxofes però durant el fred d’aquesta estació la flor de la carxofa va creixent i va arribant al seu millor moment. Com serà en els pròxims mesos de desembre, gener, febrer i març quan tindrem les millors carxofes.

Aprofitem els fruits que ens dona la terra i consumim ara la carxofa del nostre territori.Deixa una resposta