Ningú posa en dubte que estem davant un fenòmen tecnològic. Les aplicacions per a mòbils són tant populars que ja no podem imaginar no descarregar-nos una aplicació per registrar l’exercici físic que fem, una aplicació per saber el temps actualitatzat en tot moment, una altra per saber les calories del menjar que ingerim, etc…
Gairebé la majoria que tenim mòbil tenim accés a internet des de l’aparell i podem accedir a tot tipus de programes que han estat pensats per a, en el cas que ens interessa, portar un control del pes, dels àpats que fem, de les calories que ens aporta cada àpat… No deixa de ser interessant tenir aquesta informació a l’abast de la mà, però hem de saber que MAI serà equiparable a l’anàlisi, planificació, control, seguiment, etc  que portarà un dietista-nutricionista.
Hem de tenir en compte que aquestes aplicacions no tenen en consideració molts aspectes importantíssims per a planificar una dieta, com són: activitat física, malalties, embaràs, preferències alimentàries, i moltes altres coses impossibles de controlar a través d’una aplicació mobil.
En canvi, si que es poden utilitzar per tenir una petita idea de la ingesta diària, per portar un control del pes… però sempre sense obsessionar-se.

Avui mateix m’he baixat una d’aquestes aplicacions. Ja us aniré informant…

Si voleu més informació, a la web de consumer-eroski han fet un estudi sobre aquestes aplicacions, aquí teniu l’enllaç (http://www.consumer.es/web/es/tecnologia/software/2013/05/20/216719.php).

Deixa una resposta