Avui us volem fer arribar una recepta de panellets sense sucre. Utilitzarem la
mateixa recepta que tenim publicada al bloc però canviarem el sucre per algun
altre endolcidor.

Ingredients:
          – 500g
d’ametlla molta
          – 3
cullerades soperes de xarop d’agave 
o  1 cullerada sopera (no massa
plena) d’stevia líquida
          – 100g
de moniato o patata bullida
          – 75g
de clares (2 clares d’ous mitjans)
          – 1
pell de llimona ratllada

Elaboració:
          – Un
cop bullit el moniato, triturar-lo i deixar-lo ben fi. Quan encara estigui
tebi, barrejar-lo l’agave o l’stevia i les clares d’ou. Afegir l’ametlla i treballar
la massa fins que estigui compacta.
          – Deixar
reposar la massa a la nevera durant 24hores.
         
Si voleu fer panellets de xocolata, cafè,
fruita confitada a l’interior, etc, abans de posar al forn haureu de dividir la
massa per poder afegir els ingredients que vulgueu a cada porció.
          – Per
coure’ls el forn ha d’estar calent, a 200ºC durant 10 minuts de cocció.
          – Per
cobrir els panellets amb altres ingredients com: coco, pinyons, trossos
d’ametlla… és millor que pinteu els panellets amb ou batut i així
s’enganxaran millor.
          – Sempre
és millor decorar els panellets quan ja estiguin freds.
Amb el canvi de
sucre per stevia, el valor nutricional del panellet canvia.

Energia
Kcal
Hidrats de carboni (g)
Proteïnes
(g)
Greixos
(g)
Panellet
60
1
2,1
5,4
Al eliminar el sucre,
també disminueix molt l’aport d’hidrats de carboni, fet molt important per a
aquelles persones diabètiques a les qui es recomana vigilar el seu consum.

Amb aquest canvi el valor calòric del panellet disminuirà. Els valors anteriors sempre fan referència a la massa base del panellet, si li afegim qualsevol ingredient decoratiu (pinyons, coco ratllat, fruita confitada, etc.) augmentarà l’aport energètic inicial.
1 panellet ens aportarà entre 80 i 100Kcal.
Deixa una resposta